STVV pakt in absolute slotseconden een punt in Oostende

30 september 2016 22:21

KV Oostende was vanavond op weg naar een overwinning, maar in de absolute slotseconden bezorgde Pieter Gerkens STVV alsnog een punt.

Yves Vanderhaeghe had wijzigingen aangekondigd. De coach van KV Oostende hield woord. Yassine El Ghanassy moest wijken voor Franck Berrier. Mathias Bossaerts blesseerde zich tijdens de opwarming, waardoor David Rozehnal nog eens op de mat stond.

STVV mist, KVO scoort

Bij STVV – of toch zeker bij Roman Bezus – was de wekker te laat afgelopen. De flankaanvaller kreeg na drie minuten dé kans om de Kanaries op voorsprong te trappen. Hij stuurde het leer voor een lege doelmond echter richting tribune.

En wie de kans mist… Aan de overkant ging Brecht Capon wel héél vlot over het been van Salimo Sylla. Bram Van Driessche wees op aangeven van zijn lijnrechter naar de stip. Gohi Bi Cyriac trapte de strafschop netjes binnen, 1-0.

Dolle minuut!

Oostende dicteerde de wet, maar op slag van rust kreeg STVV even hoop. Een vrije trap van Stef Peeters vloog aan alles en iedereen – inclusief Silvio Proto – voorbij, 1-1. De ruststand? Nee, hoor. Knowledge Musona deed de touwen een minuut later ook trillen, 2-1.

De Kanaries probeerden na de rust het laken naar zich toe te trekken, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Michiel Jonckheere liep in de weg bij een knal van Musona, terwijl William Dutoit oog in oog met Cyriac de kastanjes uit het vuur ging halen.

Koude douche

KVO leek de drie punten op zak te hebben, maar in de absolute slotseconden volgde een koude douche. Een vrije trap van Peeters werd door Pieter Gerkens in doel verlengd. STVV is meteen de eerste ploeg die iets kan rapen in de vernieuwde Versluys Arena.