Hadden we dit maar in België gehad, en meer bepaald tijdens Mechelen-Genk: allereerste groene kaart uitgedeeld

10 oktober 2016 18:23

Vergeet gele en rode kaarten, want de allereerste groene kaart in het voetbal is uitgedeeld! In de Serie B loopt er sinds dit seizoen een project waarbij scheidsrechters een groene kaart kunnen uitdelen voor een daad van fair play en Cristian Galano zorgde voor een primeur.

In het duel tussen Virtus Entella en Vicenza gaf de eerlijke Cristian Galano - speler van laatstgenoemde club - toe dat zijn voorzet niet was afgeweken en zijn ploeg dus geen hoekschop verdiende. De scheidsrechter kwam terug op zijn beslissing en gaf de tegenstander een doeltrap, dankzij Galano.

Het leverde Galano een groene kaart op. Niet dat de scheids die groene kaart uit zijn borstzakje haalde. Neen, zo’n groene kaart wordt pas na afloop van een wedstrijd aan iemand gegeven.

De groene kaart werd in het leven geroepen om de Fair Play op de Italiaanse velden te bevorderen. De speler die aan het einde van het seizoen over de meeste groene kaarten beschikt, ontvangt een nog niet nader bepaalde beloning.

Groene kaart in België?

We horen u al luidop denken “Wat is de meerwaarde van die groene kaart?” Wel, zo’n groene kaart zou misschien wel van waarde geweest zijn tijdens de match KV Mechelen-KRC Genk.

Met een groene kaart als beloning, hadden de spelers van Mechelen misschien net iets eerlijker geweest over wie de bal van de lijn redde. Nu werd Laurens Paulussen onterecht van het veld gestuurd met rood, terwijl Mats Rits eigenlijk de schuldige was. Voorlopig is er bij ons echter nog geen sprake van een groene kaart.

Vicenza \\ ACD Virtus Entella
 
 
 
Reacties.