Jeurissen over zaak-Boucaut: "Wraken is niet nodig, maar ik kan de mensen van AA Gent wel begrijpen"

11 oktober 2016 15:20

AA Gent wraakt scheidsrechter Alexandre Boucaut na de Slag om Vlaanderen. Voetbalkrant.com sprak met ex-scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen over deze zaak. "Het was niet verstandig van hem om de dag na de wedstrijd zijn mening te ventileren."

Dat Gent Boucaut wraakt, kan Jeurissen wel volgen: “Ik kan de mensen van AA Gent wel begrijpen dat ze not amused zijn, iedereen was het erover eens dat het strafschop was.”

De Waalse ref vond dat hij geen fout had gemaakt en dat verbaast de voormalige scheidsrechtersbaas. “Het was niet verstandig om de dag nadien te verkondigen dat het geen penalty was. Hij had beter meteen na de wedstrijd de pers te woord gestaan.”

Toch denkt hij dat het wraken van de man met de fluit geen noodzaak is. “Het gebeurt wel vaker dat het scheidsrechterskorps zelf beslist om een scheids een tijdje weg te halen bij een bepaalde club. Dit om de man te beschermen tegen zichzelf en om de clubs niet te provoceren.”

Iedere ref makt dit wel eens mee in zijn carrière

“Of Boucaut hier mee in zijn hoofd zal zitten? Dat denk ik niet. Onze arbiters kunnen daarmee om. Iedere ref maakt dit wel eens mee in zijn carrière, hoor. Die man gaat volgende week gewoon zijn wedstrijd fluiten en geen rekening houden met wat er is gebeurd. Daar heb ik geen schrik voor”, besluit Jeurissen.

Lees hier nog eens rusitg na waarom AA Gent de Waalse scheidsrechter wraakt.

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.