Lierse troeft Antwerp af, Anderlecht breekt door magische barrière ... en heeft meer fans dan rest eerste klasse samen

21 oktober 2016 12:08

Het is met dank aan ... Trezeguet, de aanwinst van Anderlecht die momenteel als huurling aan de slag is bij Moeskroen. Geen enkele ploeg in België komt nog maar aan de hielen van paars-wit. En in 1B is Lierse de primus, voor Antwerp dus.

We hebben het uiteraard over het aantal likes op facebook. Daar is Anderlecht gisteren door een historische muur gekropen met maar liefst 1 miljoen likes.

Met dank aan Trezeguet dus, die hun fanbasis op een week van 500.000 naar meer dan 700.000 liet stijgen, sindsdien is de groei nog steeds exponentieel in vergelijking met andere teams.

Als we het bijvoorbeeld vergelijken met Club Brugge (iets meer dan een kwart miljoen) of Standard (173.329) zijn de cijfers op 20 oktober bijzonder duidelijk. Er zijn zelfs twee clubs die niet aan 10.000 likes komen voorlopig.

Voegen we dat allemaal samen, dan blijkt ook dat de vijftien andere eersteklassers samen niet eens aan een miljoen fans komen via het sociaal medium.

Op naar 1e nationale B dan, waar Lierse ook de plak zwaait - zoals in het klassement. Toch ook wel opmerkelijk, al is Antwerp hier een duidelijke tweede. De rest volgt op grote afstand.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge \\ Panathinaikos \\ Athletic de Bilbao \\ KV Oostende \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ Shakhtar Donetsk \\ Lommel United
 
 
Reacties.