Ruwe diamant bij Westerlo: "Maar je merkt dat hij veel zaken nooit heeft aangeleerd"

21 oktober 2016 21:26

Heeft Westerlo eindelijk een waardige opvolger voor Frédéric Gounongbe gevonden? De 20-jarige Silvère Ganvoula is volgens insiders alvast een ruwe diamant.

Zaterdag maakte Silvère Ganvoula op Stayen zijn derde doelpunt van het seizoen. De jonge Congolees moet bij Westerlo de opvolger van Frédéric Gounongbe worden. Laatsgenoemde scoorde vorig seizoen 13 keer voor de Kemphanen, maar trok deze zomer naar de Engelse tweedeklasser Cardiff.

"Silvère is een echte targetspits, die net als Fred ook in de diepte gestuurd kan worden en scoren vermogen heeft. In duel is hij zelfs nog iets sterker", zegt T3 Eric Reenaers in GVA. "“Met de rug naar doel is hij heel sterk en in de lucht is zijn timing uitstekend", voegt T2 Vedran Pelic daar aan toe.

Op tactisch vlak is er nog wel veel progressie mogelijk.

Maar de ruwe diamant moet wel nog geslepen worden. "Op tactisch vlak is er nog wel veel progressie mogelijk. Je merkt dat hij veel zaken nooit heeft aangeleerd", meent Reenars. "Het is nogal een timide jongen", zegt Vedran Pelic. "Hij ligt wel goed in de groep, maar moet zich nog wat meer integreren."

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Westerlo
 
 
Reacties.