Lionel Messi is van goudwaarde en bezorgt FC Barcelona in extremis de zege bij Valencia

22 oktober 2016 18:13

Wie anders dan Lionel Messi heeft Barcelona de zege bezorgd op het veld van Valencia. De Argentijn scoorde twee keer en bezorgde zijn club in het absolute slot de drie punten. Zo is Barcelona (voorlopig) weer leider in de Primera Division.

Bij FC Barcelona stond het olijke trio Messi-Suarez-Neymar, beter bekend als MSN, in de basis. Halverwege de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, want Lionel Messi had de Catalanen op voorsprong getrapt. Valencia moest gaan rusten met een 0-1 achterstand, maar kwam sterk uit de kleedkamers.

Barcelona-huurling scoort

Uitgerekend Munir El Haddadi, door Barcelona uitgeleend aan Valencia, wiste de openingstreffer van Messi uit. Nauwelijks vier minuten later mocht Mestalla dromen van een zege na de 2-1 van Rodrigo. Barcelona moest komen, want grote rivalen Real en Atlético Madrid komen zondag nog in actie.

Iets voorbij het uur maakte Luis Suarez de achterstand ongedaan, 2-2. In de blessuretijd ging diezelfde Suarez neer in de zestien. Een klusje voor Messi, die zijn ploeg in extremis dan toch de zege bezorgde. Zo springt Barça voorlopig weer naar de leiding in de Spaanse competitie.