"Ik begin te vrezen dat Anderlecht met Weiler de nieuwe Luzon heeft binnengehaald"

23 oktober 2016 23:45

Anderlecht verloor op bezoek bij Club Brugge. Het speelde bovendien écht geen goed voetbal. En dat hadden ook de analisten gezien. Ook de tactiek van Weiler stond hen allerminst aan. "Hij filosofeert maar een beetje."

"Anderlecht moet je in een systeem laten spelen wat past bij de spelers. Van een matig Anderlecht moet je geen slechte ploeg maken", is De Mos kritisch in Stadion.

"Weiler hangt een beetje de filosoof uit, maar ik begin te vrezen dat Anderlecht de nieuwe Luzon heeft binnengehaald. Hij kent zijn spelers ook niet echt, want Deschacht tegen zijn been laten spelen is echt niet de goede beslissing. Het gaat nu over Stanciu en Deschacht en de media springt daar op, dat is nog het geluk van Weiler. Want hij maakte foute keuzes."

Ook Herman Brusselmans begrijpt het niet echt: "Je moet geen zes maanden bij Anderlecht zijn om te zien dat Deschacht niet rechtsvoetig is. Deschacht-Kara-Nuytinck, met Deschacht op rechtsachter? Hij is de laatste man om daar te zetten, want Oli speelt dan altijd de bal naar binnen. Hij is de meest linksvoetige speler van Anderlecht, je kan dan misschien beter Kara daar zetten.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Hapoel Tel-Aviv \\ SK Beveren
 
 
Reacties.