Vormer en Vanaken mochten helemaal vrij scoren: systeem of individuele fout? "Je moet meelopen"

24 oktober 2016 07:07

Hoe kan je in een topmatch twee keer iemand zo vrij laten scoren als Anderlecht deed in Jan Breydel? Wel, ze hadden er zelf geen antwoord op. Maar het is wel duidelijk dat iemand in de fout ging. Het systeem of individueel de mist in?

Bram Nuytinck vond het alvast een lastige vraag, want hij wou op geen ploegmaats schieten en al zeker niet op zijn trainer omwille van de tactiek. "Je weet dat zij gaan infiltreren vanuit het middenveld. Wij speelden met twee verdedigende middenvelders met Youri en Leander, maar zij hadden het bijzonder lastig. Ze stonden dikwijls tegen een overtal aan middenvelders van Club", aldus Nuytinck.

Een combinatie van beide dus, want dan nog mag er niemand uit het middenveld zo makkelijk scoren als Vormer en Vanaken deden. "Ja, ik wil niet zeggen dat we niet wisten hoe we moesten spelen. En het is heel makkelijk om nu iemand de schuld te geven", ging Nuytinck door.

Je moet meelopen met die mannen. Ik weet niet wie zijn man het was, maar je moet je man volgen

Al had hij wel wat kritiek. "Ze hadden al vroeg in de eerste helft ook een grote kans waarbij iemand alleen stond. Dat kan niet. Je moet meelopen met die mannen. Ik weet niet wie zijn man het was, maar je moet je man volgen. En het gebeurde nog meer dan enkel bij de goals. Tja, we voelden ons goed na de voorbije weken, maar dan speel je zo'n match... Zonde!"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.