Hanni kijkt uit naar de eerste keer tegen KV Mechelen: "Nee geen plaagstootjes, maar wel..."

25 oktober 2016 17:07

Sofiane Hanni speelt morgen tegen de club waar hij met zijn schitterende prestaties zijn transfer naar Anderlecht afdwong. KV Mechelen blijft een plek in zijn hart houden, maar paars-wit is wel gebrand om de kritiek van de laatste dagen te weerleggen.

Hanni speelde twee seizoenen bij KV Mechelen en speelde er de pannen van het dak. 27 goals en 17 assists op twee seizoenen tijd is absoluut niet slecht. "Het is een speciale match voor mij ja", lachte Hanni vandaag. "Dankzij KV kon ik naar KV Mechelen. En ik heb nog veel kameraden daar. Ik kon het goed vinden met Aleksandar Jankovic, maar zelfs na zijn vertrek zal het iets speciaals worden."

Maar dat belet de kapitein van Anderlecht niet om de ploeg morgen onderuit te willen halen, liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil. "Ja, we hebben al zeven matchen slechts één keer gescoord. We werken daaraan en willen morgen er zoveel mogelijk maken. Maar een 1-0 is ook goed voor mij hoor. Als we maar winnen."

Nieuwkomer en toch direct kapitein van Anderlecht. Het is weinigen gegeven.

Tijdens de wedstrijd zullen er dus geen cadeaus uitgedeeld worden, maar misschien wel ervoor. "Of ik sms'jes met plaagstootjes gehad heb? Nee, dat eigenlijk niet. De meesten stuurden me voor plaatsen voor hun vrienden in het stadion. We zullen wel zien. Na de match zullen we elkaar wel zien."

Hanni verteerde de overgang naar Anderlecht wel redelijk goed en werd er direct kapitein. "Ik ben niet verrast dat ik me direct aanpaste, want ik ken mijn kwaliteiten en wist dat ik het niveau had. Dat ik direct de kapiteinsband kreeg, verraste me wel een beetje ja."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.