De Mos spoort PSV-coach Cocu aan om Belgisch talent in de ploeg te zetten

26 oktober 2016 22:06

PSV wankelt in Nederland. De Eindhovenaren werden als dé grote titelkandidaat naar voor geschoven voor het seizoen, maar staan nu al zeven punten in het krijt bij Feyenoord. Aad de Mos vindt dat de jeugd meer kansen moet krijgen.

In de jeugd zit er immers een Belg die als één van de grootste talenten van zijn generatie wordt bestempeld: Dante Rigo. "Weet je wat mij opvalt? Ze zijn vol lof over hun jeugdopleiding, de bedoeling was toch dat er meer talent zou doorstromen? Maar wat breekt er nu door? Iedereen is vol lof over Steven Bergwijn, maar die is nog steeds niet doorgebroken", aldus De Mos in Metro Nieuws.

Cocu is te behoudend

"Ik zie het ook niet. Bergwijn is een speler die met zijn hoofd naar beneden loopt en de verkeerde keuzes maakt. Cocu zal best een goede coach zijn, maar je kunt zien dat Guus Hiddink van grote invloed op hem is geweest. Net zoals Hiddink denkt Cocu behoudend en geeft hij jeugd amper een kans. Ik zou graag zien dat hij Sam Lammers of Dante Rigo eens een kans geeft. Vooral Rigo is een toptalent.”

De 17-jarige aanvallende middenvelder zit al sinds 2007 bij de Eindhovenaren. Na negen jaar - en het doorlopen van alle jeugdreeksen bij de nationale jeugdploegen van België - lijkt zijn moment wel eraan te komen.

Bart Vandenbussche

PSV
 
 
Reacties.