Veel woorden, weinig daden: kan overbodige Legear zijn carrière nog herlanceren?

26 oktober 2016 23:32

Bij Standard mogen enkele spelers de club verlaten tijdens de winterstop. Eén van de slachtoffers is Jonathan Legear, die in Luik nooit echt potten kon breken.

Jonathan Legear hoopte om bij Standard zijn carrière weer op de rails te zetten, maar de voormalige Anderlecht-aanvaller kon er nooit doorbreken. Na zijn grote doorbraak en enkele seizoenen in de hoofdmacht bij Anderlecht, kwam de flankspeler via omzwervingen bij KV Mechelen, Terek Grozny en Blackpool in Luik terecht.

Jonathan Legear en Benito Raman

Toen Legear in september van 2015 nog maar een half jaar bij Standard was, kwam hij al meteen in opspraak. Legear werd verdacht van zijn trainer om te kopen om te mogen spelen. Er is wel nooit bewijs gevonden en de aanvaller zelf wilde Sudpresse voor de rechtbank slepen na de beschuldigingen.

Maar een succes werd het dus niet aan de boorden van de Maas. Ondanks veel grootspraak toen hij bij Standard tekende, moet Legear bijna twee jaar na zijn aankomst in Luik alweer op zoek naar een nieuwe ploeg. De vraag is of Legear daadwerkelijk zijn carrière nog ergens kan herlanceren.

Het werd geen succesverhaal bij Standard voor Jonathan Legear...

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.