De fans protesteerden tegen de Pro League, maar deze verre verplaatsingen staan hen op speeldag 20 te wachten

27 oktober 2016 17:10

Midweekvoetbal valt niet in de smaak werd nog maar eens duidelijk woensdagavond. De uitsupporters lieten met allerhande spandoeken hun ongenoegen blijken.

Zowel op Stayen als op Mambourg roerden de bezoekers zich. "De 12e man heeft ook een kalender!", klonk het scherp. De Mechelse aanhang die een al bij al korte verplaatsing maakte naar het Astridpark, toonde zich dan weer solidair. (Lees hier verder)

Voetbalkrant.com zette alle verplaatsingen van speeldag 12 op een rijtje. En dan valt op dat de duels voor deze midweekspeeldag ongelukkig gekozen zijn. Bij zeven van de acht matchen spelen twee ploegen tegen elkaar die honderd kilometer of meer uiteen liggen.

Net voor Kerstmis

Het protest valt dus te begrijpen, maar als we de komende midweekspeeldag (matchdag 20) erbij nemen, zien we dat er opnieuw weinig rekening wordt gehouden met de supporters. Zo staan de fans van Charleroi, STVV, Westerlo, Lokeren, Genk en Club Brugge tussen 19 en 21 december voor een lange trip door de avondspits.

Vooral de aanhang van Genk en Westerlo, die woensdag al een verre verplaatsing maakte, is de gebeten hond. De toeschouwers van AA Gent, Kortrijk en W-Beveren hebben geluk. Zij mogen midweeks twee keer naar een thuiswedstrijd.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.