Een stijlbreuk in vergelijking met Leekens, dat is duidelijk: "Ik was een nummer 10 en wil dan ook aanvallend voetbal brengen"

28 oktober 2016 19:17

Sporting Lokeren stelde vrijdagmiddag zijn nieuwe T1 voor aan de pers. Runar Kristinsson volgt de opzijgeschoven Georges Leekens op. Dat de IJslander een andere voetbalfilosofie heeft dan zijn voorganger, is wel duidelijk.

“Wat voor type trainer ik ben? Dat is moeilijk om over jezelf te zeggen, maar ik was een nummer 10, een aanvallende speler. Ook als trainer ben ik voor aanvallend voetbal. Ik ben voor verzorgd voetbal dat vooruit gaat, maar ook defensief moet het goed staan. Je moet naar de kwaliteiten van je ploeg spelen, dat spreekt voor zich.”

Sportief directeur Willy Reynders sprak de nieuwe trainer alleszins niet tegen. “Het is een offensieve coach. Hij was een échte nummer 10, hé. Ik ben ervan overtuigd dat Runar offensief iets kan neerzetten.”

Aanvallend iets neerzetten

“Dat heeft hij ook bewezen bij zijn vorige clubs. Bij Lillestrom ging het dan wel wat minder, maar toch scoorde zijn ploeg ook toen nog vrij vlot. Aan aanvallende patronen, die Runar volgens mij dus kan neerzetten, heeft Lokeren ook nood. Dat was de voorbije tijd misschien wel wat het manco van deze ploeg.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Eupen
 
 
Reacties.