ARB Hamme kan terug winnen

30 oktober 2016 08:20

Hamme moest nu écht tonen wat het waard was, na het puntenverlies in de voorbije wedstrijden. Bovendien moest dat gebeuren zonder de gekwetste sterkhouders Angelo De Brandt en Mo El Moussaoui.

Al na 2 seconden stond Hamme bijna op voorsprong. Soufian El Fakiri knalde onhoudbaar naar doel, maar de paal verhinderde een Hamse voorsprong. Hamme miste nog een zestal goede mogelijkheden en zo ging het de rust in met een 0-0 stand.

Een betere 2e helft

Aanvankelijk bleef de score ook in de 2e helft blank. Tot El Hammouchi in de 9e minuut toch een gaatje vond in de Brusselse afweer voor de verdiende 1-0. De ban was nu gebroken, want nog geen minuut later dikte Abdes El Hafid aan tot 2-0.

Een Hamme in overdrive is moeilijk af te stoppen. Mirko Gajanovic maakte de 3-0, Soufian El Fakiri scoorde twee keer vanop eigen helft in een leeg doel en deed er met een onhoudbare vlam nog een derde doelpunt bij. Intussen hadden ook Affetat en Aibour gescoord voor Jette. Dit is een zege die vooral goed is voor het vertrouwen.