En wat als... Club Brugge nu eens voor Depoitre ging?

05 november 2016 17:11

Club Brugge komt - als we het puntenaantal in de Champions League buiten beschouwing laten - stilaan weer boven water. Blauw-zwart legt goed voetbal op de mat en toont karakter, maar voorin knelt het schoentje...

De spitsen van Club Brugge slagen er maar niet in om de twijfels van zich af te schudden. Jelle Vossen scoorde dit seizoen drie keer in de Jupiler Pro League, waarvan twee keer op strafschop. Abdoulay Diaby en Wesley Moraes vergaat het nog slechter: beide heren zijn nog op zoek naar hun eerste treffer in de competitie.

Kwaliteiten genoeg, maar voorlopig zien we die nauwelijks

Het blijft voor Michel Preud’homme afwachten tot op het moment dat één van zijn spitsen echt ontploft. De drie bovengenoemde heren beschikken over voldoende kwaliteiten om in het systeem van blauw-zwart tot hun recht te komen, maar voorlopig komt het er niet uit.

Nieuwe spits?

Ondertussen wordt er dan ook druk gespeculeerd over hoe het spitsenprobleem kan worden aangepakt. Een nieuwe spits in januari? Wees maar zeker dat het dossier op het bureau van manager Vincent Mannaert ligt.

Al liggen de spitsen die zich uit de naad werken voor het team en daarnaast ook nog eens af en toe een doelpuntje meepikken niet meteen voor het rapen. En al zeker niet voor een spotprijsje.

Let op, Club Brugge heeft natuurlijk nog wel wat geld dat het kan besteden, indien het dat wenst. Blauw-zwart kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Champions League en streek dus heel wat miljoenen op.

Wat dacht je van... Depoitre?

Maar, hé, als je als Belgische topclub op zoek bent naar een spits die de Jupiler Pro League kent én een interessant profiel heeft, dan denken wij onmiddellijk aan… Laurent Depoitre. De gewezen aanvalsleider van AA Gent zit te verkommeren op de bank van FC Porto en bewees de voorbije jaren toch meermaals dat hij van (hele) grote waarde kan zijn voor een ploeg uit de G5.

Natuurlijk is het geen simpel dossier. Depoitre wil zich, hoe moeilijk het ook zal zijn, graag doorzetten bij zijn nieuwe club. Een snel vertrek zal hem niet meteen aanspreken. Dat de spits ook nog eens een verleden heeft bij rivaal AA Gent, zal het er natuurlijk niet makkelijker op maken. Al kan Club Brugge ook nog altijd andere pistes bewandelen. Wij zijn alvast benieuwd...

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ FC Porto
 
 
Reacties.