Pogba en Payet nekken de Zweden en houden Frankrijk op WK-koers

11 november 2016 22:53

Frankrijk heeft een emotionele avond in het Stade de France afgesloten met een nipte zege tegen Zweden. Paul Pogba en Dimitri Payet waren de helden bij les Bleus.

De vooruitgeschoven interland tussen Frankrijk en Zweden stond in het teken van de eenjarige herdenking van de gruwelijke aanslagen van vorig jaar. Een bomaanslag in de buurt van het Stade France luidde toen een bloederige avond met 130 doden in. Na de indrukwekkende minuut stilte gebeurde er in de eerste helft weinig.

De twee koplopers in groep A gingen rusten bij 0-0. Na de pauze kreeg Emil Forsberg het thuispubliek een tweede keer stil met een heerlijk doelpunt uit vrijschop. Maar Paul Pogba en Dimitri Payet stelden orde op zaken en hielden de drie punten thuis. Door de nederlaag van Zweden kan Nederland zondag - mits een overwinning in Luxemburg - naar de tweede plaats in de groep wippen.