Moussa Dembélé, een echte doelpuntenmachine

15 november 2016 21:41

Moussa Dembélé wist vanavond weer het net te vinden. De jonge Franse aanvaller scoorde nu al achttien keer dit seizoen. Celtic en de Franse U21 bezitten een echt goudhaantje.

Neen, het gaat hier niet over onze Moussa Dembélé, balgoochenaar bij Tottenham, maar over de jonge Franse geweldenaar van Celtic. Vanavond wist hij in een vriendschappelijke interland met de Franse u21 wederom het net te vinden. Daarmee brengt hij zijn totaal aantal doelpunten op negentien dit seizoen, waarvan achttien in officiële wedstrijden. De Fransman van twintig zou wel eens de echte opvolger van Thierry Henry kunnen worden bij het Franse nationale elftal.

Les Bleus zijn immers sinds zijn afscheid nog steeds op zoek naar een centrumspits van wereldklasse. De weg is zeker nog lang, maar zijn statistieken zijn tot dusver veelbelovend. Dembélé zou wel eens snel op de radar kunnen verschijnen van de Europese topclubs. Zeker wanneer we zijn statistieken naast die van de twintigjarige Henry leggen, die toen het mooie weer maakte bij AS Monaco.

Verschil tussen Dembélé en de twintigjarige Henry

Ben Van der Aerschot

Celtic Glasgow
 
 
Reacties.