Januzaj verklapt voorliefde voor Belgische topclub: "Ik heb altijd van ze gehouden"

16 november 2016 19:20

Hij had het de voorbije jaren ontzettend moeilijk om zich door te zetten op het hoogste niveau, maar Adnan Januzaj doet er bij Sunderland alles aan om door te breken in de Premier League. Lang geleden speelde de frivole aanvallende middenvelder nog in België.

Januzaj begon zijn carrière bij RWDM, maar verkast op zijn elfde naar Anderlecht. Achter de interesse van paars-wit, gaat overigens een leuke anekdote schuil. “Adnan was 7 jaar toen hij met RWDM een toernooi speelde in Frankrijk. Raymond Goethals was peter van dat toernooi”, aldus vader Abedin Januzaj in Het Laatste Nieuws.

“Op een bepaald moment is Raymond beginnen rond te vragen of iemand de ouders van het ‘het nummer 10 van RWDM’ kende Raymond zei mij: ‘Ton fils est un bon joueur’. En hij vroeg hoe het kwam dat Anderlecht Adnan niet volgde. Later, toen Adnan elf was, vond ik de tijd rijp voor een nieuwe stap.”

"Ik heb altijd gehouden van Anderlecht" - Adnan Januzaj

Adnan zelf heeft het altijd wel voor paars-wit gehad, zo verklapt hij. “Ik vond het wel cool – ik heb altijd gehouden van Anderlecht; van het voetbal dat ze daar speelden, van het prestige van de club.”

Redactie

Premier League \\ Sunderland
 
 
Reacties.