Wat een topper! Italiaanse doelman evenaart record

16 november 2016 15:08

De vriendschappelijke interland tussen Italië en Duitsland leverde geen winnaar op. Na een flauw duel bleef het bij een logische 0-0. Bij de italianen had één speler wel reden tot vieren.

Buffon trad gisteren aan in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland en speelde zo zijn 167ste interland, én evenaart daarbij het Europese record van collega-doelman Iker Casillas. De ervaren rot speelde 45 minuten, hield met enkele reddingen de netten schoon en vierde dus zijn record van meeste aantal interlands op het Europese toneel.

Buffon had reden tot lachen na de interland tegen Duitsland

De inmiddels 38-jarige Buffon speelde in 1997 zijn eerste interland op 19-jarige leeftijd. Sindsdien is hij een vaste waarde bij de 'Squadra Azzurra'. Enkel Toldo slaagde er in Gianluigi een tijd op de bank te houden.

Indien Buffon zijn sterke prestaties kan doortrekken zullen er vast en zeker nog wat interlands bijkomen! Dat keepers lang kunnen meegaan weten we dan ook maar al te goed. Vraag dat maar eens aan good old Dany Verlinden. Wij vergeleken alvast zijn aantal interlands eens met enkele andere keepers van wereldformaat.

Ben Van der Aerschot

FC Porto \\ Italië \\ Duitsland
 
 
Reacties.