Braziliaanse steraanvaller heeft carrière aan game te danken: "Ik leerde hem kennen op Football Manager"

18 november 2016 07:53

Roberto Firmino breekt potten in Engeland, maar dat was misschien nooit gebeurd zonder het bekende computerspel 'Football Manager'. De scout die hem daarop ontdekt had, doet nu het verhaal uit de doeken.

Liverpool nam Firmino voor een dikke veertig miljoen euro over van Hoffenheim, dat hem aanvankelijk haalde bij het Braziliaanse Figueirense voor een schamele vier miljoen euro. De scout van Hoffenheim, Lutz Pfannenstiel, vertelde aan talkSport ​hoe die transfer tot stand kwam.

"Ik leerde hem kennen op Football Manager, het populaire computerspel. Daarom vond men dat vier miljoen een veel te hoge som was voor hem was. Hij moest nog alles bewijzen, maar ik geloofde rotsvast in zijn kwaliteiten. En terecht, zo is gebleken. We verkochten hem voor een tienvoud en ook in Liverpool doet hij het uitstekend."

Overal top

Firmino staat met Liverpool aan kop van de Engelse tabel na elf wedstrijden. Daarin maakte hij vijf goals en vijf assists. Ook met de nationale ploeg staat hij eerste in de WK-kwalificatiegroep van Zuid-Amerika.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Liverpool FC \\ Brazilië
 
 
Reacties.