Tegenstelling bij Union Saint-Ghislain: A-ploeg sterk bezig, B-ploeg bengelt onderaan

18 november 2016 08:56

De A-ploeg van Union Saint-Ghislain (dames) doet het goed in de Eerste Klasse van het vrouwenvoetbal. Hun B-ploeg heeft het echter heel wat moeilijker in Tweede Klase A.

Na negen speeldagen staat de damesploeg van Union SG op een mooie zesde plaats in de Eerste Klasse. Een sterke prestatie van de ploeg van Romuald Gorniak. De Henegouwers zijn nog altijd niet verloren op verplaatsing. Vorig weekend gingen ze op bezoek bij leider White Star Wolume, een wedstrijd die eindigde op een 0-0 gelijkspel.

Zaterdag ontvangt de A-ploeg Famkes Merkem, die vorige week 2-2 gelijk speelden tegen Moldavo. Merkem staat op de zevende plaats, het is voor Union SG dus een mooie kans om afstand te nemen van de rechtstreekse concurrenten. Céline Cornez en Manon Leclerq zijn nog onzeker voor de wedstrijd.

Zorgen bij de B-ploeg: nul punten en heel wat blessures

De B-ploeg is wat minder bezig. Afgelopen weekend verloren ze thuis van Sinaai met 1-3 en daardoor staan ze pas op de twaalfde plaats in Tweede Klasse A. De ploeg heeft wel enkele ervaren spelers in de lappenmand liggen: Chloé Frecinaux (schouder), Andrea Squittieri en Florine Decruyenaere (enkel) en Coline Denez (knie). Zaterdag trekt Union SG (B) naar Beveren, de achtste in het klassement.

Tim Bex

Famkes Westhoek Diksmuide Merkem \\ Tertre Hautrage
 
 
Reacties.