Januzaj legt uit hoe hij de harten van zijn criticasters opnieuw wil veroveren

21 november 2016 16:23

Enkele jaren geleden stond hij te boek als één van de grootste talenten van Manchester United en het Belgische voetbal, maar anno 2016 moet Adnan Januzaj voor een basisplaats knokken bij... Sunderland.

Na twee moeilijke seizoenen, opteerde de nog steeds maar 21-jarige Januzaj vorige zomer voor een uitleenbeurt aan Sunderland. Daar was de competitiestart van onze landgenoot niet geweldig. Een enkelblessure en ook een rode kaart gooiden roet in het eten.

Nu wil Januzaj zich terug op het voorplan in de Premier League knokken. In een gesprek met Het Laatste Nieuws legde hij uit waarom hij precies voor Sunderland koos. “Deze zomer vertelde Manchester United mij dat ik wedstrijdritme nodig had.”

"Ik snap Mourinho dat ik even geen prioriteit ben" - Adnan Januzaj

“Ik snap Mourinho dat ik even geen prioriteit ben. Ik heb mijn fierheid opzijgezet – ik had kunnen zeggen: Ik wil naar een grote club. Maar nu moet ik even niet meer spreken, maar presteren. Het is niet de makkelijkste stap in mijn carrière, maar het is wél een noodzakelijk stap.”

Januzaj wil langs de grote poort terugkeren op Old Trafford, dat is althans zijn doel. “In het moderne voetbal heb je geen eindeloos krediet. Ik moet opnieuw gaan bewijzen dat ik het waard ben om een speler van Manchester United te zijn – daar ben ik vast van overtuigd. Het talent kan ik niet kwijt zijn.”

Redactie

Premier League \\ Europa League \\ Manchester United \\ Sunderland
 
 
Reacties.