AA Gent: Het kerkhof voor Zweedse voetballers maakt reputatie waar

28 november 2016 15:27

Wat is dat toch met Zweedse voetballers en AA Gent? Onder meer Erik Johansson en Emir Kujovic konden niet doorbreken en ook met Rinne gaat het voorlopig niet goed. En kent u Eriksson nog?

"Met Scandinavische voetballers kan je weinig misdoen", horen we Vanhaezebrouck nog zeggen. Zijn mening over de voetballers uit het hoge noorden zal intussen wel al gewijzigd zijn. Naast Kujovic en Johansson liep het ook met Wikheim faliekant af.

Maar we dwalen af, de Zweden dus. Rinne zei het volgende over de 'vloek' toen hij bij Gent aankwam: "Ik zal proberen bewijzen dat Zweedse voetballers hier wel kunnen slagen." Voorlopig kon hij dat alvast nog niet doen.

En wat met Kujovic? Voor hem lijkt het helemaal einde verhaal. De man die in de Allsvenskan met de ogen dicht de goal vond, lijkt ook op training niet de minste indruk te maken op Hein Vanhaezebrouck. Hij zit al weken niet meer in de selectie.

Gent hoeft geen eindpunt te zijn

Johansson en Eriksson bewijzen echter dat een mislukking bij Gent geen eindstation hoeft te zijn. Johansson vond vorig seizoen zijn vorm terug bij Kopenhagen en speelde het EK met Zweden. Hij kondigde intussen, op zijn zevenentwintigste, wel al zijn afscheid aan bij de nationale ploeg.

Eriksson kende een begenadigd seizoen na zijn vertrek in 2013. De aanvaller lukte bij Malmö elf goals, elf meer dus dan hij er bij AA Gent kon maken. Voor Zweedse voetballers blijft de vloek bij Gent nog even bestaan. Kan Rinne het nog omdraaien? We zijn benieuwd.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zweden
 
 
Reacties.