Club Brugge mag - ondanks héél mooi parcours - dromen opbergen in Youth League

07 december 2016 17:51

Het zag er nochtans zo goed uit voor Club Brugge voor de wedstrijd. Aan een gelijkspel hadden ze genoeg om minstens barrages te spelen voor de volgende ronde, maar Kopenhagen bleek te sterk en springt over hen naar de tweede stek.

Eerder op de dag had Porto al gewonnen van Leicester en daardoor sprongen de Portugezen over Club naar de eerste plaats in de stand. Een winst tegen Kopenhagen leverde blauw-zwart echter alsnog de eerste plaats op, maar het liep helemaal anders. Kopenhagen heeft ook 10 punten, maar door de 0-0 ginder hebben de Denen een beter onderling resultaat.

Vesterlund bracht Kopenhagen al voor het kwartier op voorsprong en dus moest Club alles op de aanval zetten. Van Vaerenbergh had een heel goeie kans, maar kopte op de doelman. Club had het moeilijk met de sterke Denen en Teunckens moest voor de rust nog de 0-2 vermijden.

In het zicht van de meet

Na de rust nam de thuisploeg het heft helemaal in handen, maar tegen de gang van het spel werd het 0-2 via Kristoffersen. En het was helemaal over toen Wind een kwartier voor tijd de 0-3 scoorde op penalty. De U19 van Club Brugge mogen terugblikken op een heel mooie campagne, maar ze strandden in het zicht van de meet.