Tottenham-Belgen halen Europa League, Alderweireld maakt rentree

07 december 2016 22:46

Tottenham Hotspur moest op de laatste speeldag van de Champions League thuis strijden tegen CSKA Moskou voor een Europa League-ticket. De eerste twee plaatsen in de poule waren al ingenomen door AS Monaco en Bayer Leverkusen.

Tottenham begon met slechts één Belg in de basis, namelijk Jan Vertonghen. Mousa Dembélé moest tevreden zijn met een plaats op de bank, waar Toby Alderweireld ook zat. De 27-jarige verdediger viel midden oktober uit, maar kon nu dus eindelijk gerecupereerd worden.

En het dreigde even mis te lopen voor Tottenham. Na een half uur spelen bracht Dzagojev de Russen op voorsprong, waardoor Tottenham virtueel laatste eindigde. Maar amper vijf minuten later hing Dele Alli de bordjes alweer in evenwicht en nét voor rust zette Harry Kane de 2-1 op het scorebord.

Comeback Alderweireld

In de tweede helft mocht Toby Alderweireld na 68 minuten zijn wederoptreden maken. De verdediger kwam in de plaats van Victor Wanyama en eindelijk stond het duo Vertonghen-Alderweireld nog eens op het veld. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het nog 3-1 en stelde Tottenham zijn Europa League-ticket veilig.