Straffe cijfers! Club Brugge verloor nog geen enkele keer na Europees duel, Anderlecht slechts één keer

08 december 2016 14:50

Club Brugge beëindigde zijn Champions League-avontuur met nul punten, een zware teleurstelling. Maar op de resultaten in de Jupiler Pro League hadden de zes Europese nederlagen wél een goed effect. Club Brugge verloor geen enkele van zijn wedstrijden na een Europees duel.

Op 14 september begon het Europese sprookje voor Club Brugge in de Champions League: thuis tegen Leicester City. Maar na de 0-3 nederlaag werd het al snel duidelijk dat het geen sprookje, maar een nachtmerrie zou worden. Club verloor al zijn wedstrijden en behaalde nul punten.


Maar telkens wanneer Club Brugge verloor in de Champions League, zette het een goed resultaat neer in de Jupiler Pro League.

Een overzicht:

Na Leicester City: 3-2 thuis tegen Eupen
Na FC Kopenhagen: 1-0 thuis tegen AA Gent
Na FC Porto: 2-1 thuis tegen Anderlecht
Na FC Porto: 1-1 thuis tegen Racing Genk
Na Leicester City: 6-1 thuis tegen KV Mechelen

Opvallend: Club Brugge speelde telkens thuis. Zondag 11 december is dat voor de eerste keer anders, dan gaat Club namelijk op bezoek op het veld van Anderlecht. De heenwedstrijd wonnen ze -ook na een Europees duel- met 2-1 in eigen Jan Breydelstadion.


Voor Anderlecht ging het heel wat beter in Europa. De recordkampioen is al zeker van de kwalificatie en strijdt vanavond om groepswinst. Ook zij kunnen sterke statistieken voorleggen na Europese duels. De recordkampioen verloor maar één keer (Club Brugge), maar won enkele belangrijke wedstrijden.

Een overzicht:

Na FK Qabala: 0-2 uit tegen Racing Genk
Na Saint-Etienne: 0-1 uit tegen Standard
Na Mainz 05: 2-1 uit tegen Club Brugge verloren
Na Mainz 05: 1-1 thuis tegen KV oostende gelijk
Na FK Qabala: 7-0 thuis tegen Moeskroen gewonnen

Zowel de landskampioen als de recordkampioen kunnen dus sterke statistieken voorleggen na hun Europese duels. Het belooft zondag een spannende namiddag te worden in het Astridpark

Redactie

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ FC Porto \\ Leicester City \\ 1. FSV Mainz 05 \\ Saint-Etienne \\ FC København \\ Qäbälä
 
 
Reacties.