Jongeling in A-ploeg Mechelen met verleden bij Beerschot legt uit waarom hij Malinwa verkoos boven Belgische topclub

08 december 2016 11:49

Jules Van Cleemput maakte afgelopen weekend zijn debuut in de Jupiler Pro League. De youngster van KV Mechelen was blij met het debuut en heeft er al een mooie weg opzitten doorheen diverse jeugdreeksen. Hoog tijd voor een portret.

“Ik speelde 4 jaar bij Wilrijk en daarna 8 jaar bij Beerschot”, aldus Jules Van Cleemput over zijn jonge jaren. “Daarna speelde ik een jaartje bij Standard, maar ik vertrok richting KV Mechelen. Ondertussen speelde ik ook bij de nationale U19 van Verheyen.”

De reden voor zijn keuze voor de Kakkers was van eerder praktische aard: “Mechelen is dichter bij huis dan Luik. Daar moest ik op internaat en dus besloot ik om voor KV Mechelen te komen voetballen. Het is er ook iets sneller om een kans te krijgen als jeugdspeler.”

“Natuurlijk ligt het volledig in je eigen handen, maar bij Mechelen gaat dat misschien toch iets sneller dan bij een club als Standard. Vorig seizoen werd ik een halfjaar uitgeleend aan Heist en daar heb ik veel van bijgeleerd, ook door wedstrijden tegen Lierse en Antwerp – ook geen slechte ploegen.”

“Die ervaring komt me nu van pas, dat voel ik ook wel. Ik ben gewoon om als centrale verdediger te spelen in een driemansdefensie, maar ik kan ook op rechtsachter mijn streng trekken. Bij de jeugd speelde ik zelfs op het middenveld.”

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Saint-Etienne \\ FC København
 
 
Reacties.