Preud'homme mild na 0 op 18 in Champions League: "We hebben de voorbije drie jaar alles gewonnen wat we konden winnen"

08 december 2016 09:56

Elf jaar hadden de supporters van Club Brugge uitgekeken naar een nieuwe campagne in de Champions League. Jammer genoeg voor hen werden het zes rotwedstrijden, met een 0 op 18 tot gevolg. Na de wedstrijd tegen FC Kopenhagen was Michel Preud'homme mild voor zijn spelers.

“We hebben op een niveau gespeeld dat misschien te hoog gegrepen was voor ons”, vertelde de coach van Club op het persmoment na de laatste Champions Leaguematch van het seizoen. “Zeker op het gebied van fysiek en kracht kwamen we tekort.”

“Bovendien hadden we dan ook nog eens pech met de loting, want met Kopenhagen en Leicester kwamen er twee fysiek sterke ploegen met veel lengte uit de trommel. Het is geen toeval dat we onze twee beste wedstrijden tegen FC Porto, een voetballende ploeg, speelden.”

"Als we ver boven ons niveau moeten uitstijgen, is dat niet eenvoudig" - Michel Preud'homme

Een realistische Preud’homme nam – wellicht met pijn in het hart – afscheid van het kampioenenbal. “Tijdens de voorbije drie jaar hebben we alles gewonnen wat we konden winnen. Alles wat mogelijk was voor ons. Soms op ons niveau, soms boven ons niveau.”

“Maar als we ver boven ons eigen niveau moeten uitstijgen, dan is dat niet eenvoudig. Zelfs al probeer je om het nóg beter te doen, soms moet je realistisch zijn. Wat we nu meenemen uit deze campagne? Ervaring en de bevestiging van sommige zaken. Bijvoorbeeld dat we tekort kwamen op dít niveau.”

Timothy Collard

Champions League \\ Club Brugge \\ FC København
 
 
Reacties.