Aad de Mos komt superlatieven tekort voor Belgisch toptalent dat in Nederland speelt: "Kruising tussen Guardiola en van Bommel"

13 december 2016 09:42

Aad de Mos was als trainer jaren aan een stuk actief in België en tegenwoordig volgt de Nederlander onze competitie nog steeds op de voet. Maar de Mos weet ook welke jonge Belgen er in Nederland aan de slag zijn.

Zo is de voormalige oefenmeester van KV Mechelen, RSC Anderlecht en Standard Luik een bewonderaar van Dante Rigo. De jonge Belg is nog steeds maar 18 jaar oud, maar staat bij PSV te boek als een groot talent.

"We gaan hem dit seizoen nog zien in het eerste elftal van PSV. Dante is een geweldig talent. Hij gaat het heel ver schoppen en heeft uitzonderlijke kwaliteiten”, vertelt de Mos in een gesprek met Omroep Brabant.

"Rigo heeft pass over veertig meter, hij kan het spel versnellen, ... - Aad de Mos

“Hij heeft een pass over veertig meter, hij kan het spel versnellen en hij heeft een fantastische vrije trap. Hij is de beste opbouwer die je je kan voorstellen. Als type speler is hij een kruising van Pep Guardiola en Mark van Bommel."

Zelf blijft Rigo met beide voeten op de grond. "Wat Aad de Mos zegt over mij is mooi. Het is leuk als zulke mensen complimenten geven. Maar ik moet me er niet te veel van aantrekken, want er is nog veel werk aan de winkel. Maar meer druk geeft het me niet. Ik blijf er nuchter onder."

Redactie

Nederlandse Eredivisie \\ PSV
 
 
Reacties.