Voormalig rastalent van Anderlecht en Club Brugge komt boven water: slim geïnvesteerd in carrière

14 december 2016 20:29

Vadis Odjidja, ooit bestempeld als één van de grootste talenten van België, leek zich deze zomer helemaal te gaan begraven in Polen. Maar nu blijkt dat zijn keuze toch niet zo slecht was, want bij Legia Warschau heeft hij de beste Vadis teruggevonden.

We kregen zelfs al bericht van een Poolse journalist: "Heb jij al iets gehoord, want ze hebben hier angst dat men Odjidja gaat komen weghalen tijdens de winter..." De middenvelder heeft sinds hij van positie wisselde bij Legia immers weer vlagen van zijn enorme talent laten zien. Onder Besnik Hasi speelde hij veelal als defensieve middenvelder, maar de nieuwe coach zette hem achter de spitsen.

Met drie goals en vooral zes assists liet hij zien dat die positie hem duidelijk beter ligt. Er zijn in Polen dan ook al geruchten dat er weer teams uit Spanje en Engeland gaan komen aankloppen. Odjidja kon bij Norwich City nooit echt doorbreken door blessures en daarna een trainer die niet in hem geloofde. Daarom besliste hij om bewust een stap terug te zetten.

Investeren

De voormalige speler van Anderlecht en Club Brugge is er immers nog steeds maar 27 en heeft de droom om in een grote competitie basisspeler te zijn nog steeds niet opgegeven. Maar hij toonde zich bereid om te investeren in zijn carrière door naar de Poolse hoofdstad te trekken. Een avontuur waar hij zich helemaal op voetbal moest concentreren aangezien hij er de taal niet beheerst.

Zijn goal tegen Real Madrid was alvast een keerpunt, klinkt het in zijn entourage. Toen besefte hij dat er nog steeds meer in zit dan wat hij tot nu toe liet zien. Diezelfde entourage heeft ook steeds in hem blijven geloven en wil hem nog steeds richting één van de 'grote vier' competities loodsen.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Legia Warschau
 
 
Reacties.