3/4de van onze lezers heeft duidelijke mening: 'Afschaffen die handel'

15 december 2016 13:53

De play-offs zijn in het leven geroepen om het niveau van het Belgische voetbal op te krikken, maar tegenwoordig is daar nog weinig van te zien. Onze lezers hebben dan ook een duidelijke mening over de competitieformule.

Wie Anderlecht-Club Brugge aanschouwde zag één van de zwakste toppers van de laatste jaren. Veel waarnemers legden de schuld bij de huidige formule, waar er toch maar voor 1,5 punt gespeeld wordt. De topclubs moeten gewoon zien dat ze in maart bij de eerste zes staan en dan valt bijna alles te herdoen.

En dus zijn de wedstrijden uit de reguliere competitie niet zo belangrijk, wat het niveau in vele wedstrijden niet ten goede komt. En uit onze poll blijkt dat veel supporters dat ook beu zijn. De fans geven hun duurverdiende euro's immers ook uit voor de reguliere competitie en daar was het bij enkele topclubs al redelijk huilen met de pet op.

Maar liefst 72 procent van onze lezers vindt dan ook dat de play-offs afgeschaft dienen te worden. 25 procent is dan weer tevreden met de huidige gang van zaken. Het is toch een duidelijk signaal naar de Pro League toe dat topclubs als Anderlecht en Genk hun stadion niet meer uitverkocht krijgen voor kleinere matchen. Ook daar zien we een negatieve trend. Al profiteren de kleinere clubs daar wel van.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.