Tienkoppig Dortmund komt toch terug, Gillet belangrijk in Frankrijk

16 december 2016 22:50

Op vrijdagavond stonden in Europa heel wat wedstrijden op het programma, maar die tussen Hoffenheim en Dortmund bleek toch de interessantste. Voor Dortmund liep het bijna verkeerd af.

Hoffenheim kwam immers al snel op voorsprong dankzij Uth, hij ging voorbij Weidenfeller en legde de bal in het lege doel. Götze kon snel de gelijkmaker binnentrappen na een geweldige actie van Dembele, maar de thuisploeg kwam dankzij Wagner terug op voorsprong.

Rood Reus

Daarna leek het helemaal verloren voor de bezoekers. Marco Reus pakte een gele tweede kaart, bovendien erg licht, en mocht douchen. Met nog meer dan een helft te spelen, zat Hoffenheim in een zetel.

De 3-1 werd uiteindelijk vermeden en op de counter vond een schitterende Dembele Aubameyang. De vlot scorende spits twijfelde niet en werkte subtiel af. Verder dan die 2-2 kwam het niet, maar de coach van Dortmund zal zich toch in de haren krabben. Naast zijn geschorste ster, zal hij het misschien ook zonder Dembele moeten doen. Die viel immers uit met een blessure.

Gillet belangrijk

In Frankrijk scoorde Guillaume Gillet een héél mooie goal, die kan u hier nog eens bekijken. Harit deed er nog eentje bij en zo won Nantes bij Angers. De overige uitslagen kan u hieronder raadplegen.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Sander De Graeve

Bundesliga \\ Ligue 1 \\ La Liga \\ Nederlandse Eredivisie \\ Heerenveen \\ Willem II \\ Nantes \\ Rangers FC \\ Borussia Dortmund \\ Alaves \\ Real Betis \\ Angers \\ 1899 Hoffenheim \\ Hamilton Academical
 
 
Reacties.