Maria-ter-Heide wint topper én stelt nieuwe coach voor

18 december 2016 08:30

Zaterdag werd er in de nationale afdelingen van het vrouwenvoetbal opnieuw gevoetbald dat het een lievenlust was. En dat leverde ook wel enkele erg leuke duels op.

In tweede nationale B won Maria-ter-Heide de topper van Standard C. Na de 0-6 uit de heenwedstrijd wilde de Luikenaars revanche nemen, zo brachten ze met onder anderen Laura Gorniak zelfs enkele A-speelsters tussen de lijnen. Pauline Taquet zorgde bij de koffie voor de 0-1 tussenstand.

Na de rust leek het even helemaal fout te gaan voor de thuisploeg, maar een prima defensie hield stand. Een strafschop - feilloos omgezet door Mariska Hufkens en een kopbal van Hanne Fransen zorgden uiteindelijk toch nog voor de drie punten. De club wordt zo tweede in de stand, omdat KV Mechelen alweer won - deze keer bij Sterrebeek.

Nog meer nieuws overigens: na de wedstrijd tekende de nieuwe coach Steve Herbots zijn overeenkomst en werd hij voorgesteld aan de spelersgroep. Hij komt over van Westerlo, waar hij vrijdag pas zijn ontslag gaf wegens interne meningsverschillen.

{INSERT_MATCHDAY}

Redactie

Maria-Ter-Heide \\ Standard de Liège C
 
 
Reacties.