Het BAS neemt nu ook een beslissing over wedstrijd tussen Standard en Moeskroen

27 december 2016 19:26

Het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) heeft dinsdag een beslissing genomen over de wedstrijd tussen Standard en Moeskroen. De Rouches wonnen met 2-1, maar scheidsrechter Joeri Van de Velde beging een blunder van formaat.

Joeri Van de Velde stuurde in de wedstrijd van de 14e speeldag de verkeerde speler met rood van het veld. Luka Stojanovic beging een fout op Ibrahima Cissé, maar na wat onduidelijkheid werd Trezeguet met een tweede geel karton vroegtijdig naar de kleedkamers gestuurd.

Wedstrijd wordt niet herspeeld

Moeskroen wilde de match laten herspelen, maar zover kwam het dus niet. Dat heeft Standard laten weten op hun website. "Het BAS bevestigde de beslissing van het Bureau Arbitrage door aan te halen dat er geen enkele fout werd gemaakt in de toepassing van de spelregels door de wedstrijdscheidsrechters."

"Het dossier werd dus zonder gevolg geklasseerd. Het resultaat van deze match wordt zo definitief bevestigd", klinkt het. En dus zal de uitslag van de wedstrijd 2-1 blijven. Zo blijft Moeskroen de rode lantaarn met 12 punten.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.