FIFA-awards: na de Gouden Bal ook de FIFA-award, Ronaldo is de grote slokop

09 januari 2017 19:51

Vandaag worden in Zürich de FIFA-awards uitgereikt. Daarbij worden de beste speler, de beste coach en de beste elf van het seizoen bekendgemaakt. Lionel Messi, Antoine Griezmann en Cristiano Ronaldo strijden om de eer van beste speler.

Beste speler

Cristiano Ronaldo haalde het - zoals verwacht - van Antoine Griezmann. De Portugees won het EK en de Champions League, de Spaanse titel moest hij aan Lionel Messi en Barcelona laten. Maar het jaar 2016 was één van de beste voor de 31-jarige aanvaller.

Beste coach

Claudio Ranieri heeft het gehaald in de verkiezing van beste coach. De trainer leidde Leicester City geheel onverwacht naar de titel in de Premier League.

Beste elf

Intussen zijn wel al de beste elf van het seizoen bekendgemaakt. Opvallend daarbij: geen enkele speler uit de Premier League, toch één van de hoogst aangeschreven competities. Real Madrid en Barcelona gaan met het gros van de plaatsen lopen.

Beste elf: Neuer, Alves, Ramos, Pique, Marcelo, Modric, Kroos, Iniesta, Ronaldo, Suarez, Messi

Beste fans

De fans van Liverpool en Borussia Dortmund hebben de 'Best Fan Award' gekregen voor het gezamelijk ten berde brengen van 'You'll never walk alone' in de Europa League-confrontatie.

Johan Walckiers

Champions League
 
 
Reacties.