Algemeen directeur KV Oostende over Marc Coucke: "Of hij koopt een nieuwe panda voor zijn dierenpark, of hij steekt extra geld in KVO"

11 januari 2017 16:28

KV Oostende staat voor een grote uitdaging. De kustploeg wil een gezonde en zelfbedruipende club worden, die niet langer alleen afhankelijk is van de investeringen van mecenas Marc Coucke. Algemeen directeur Patrick Orlans beseft dat dat niet simpel zal zijn.

"We zijn een fabriek begonnen waar er noch een gebouw, noch machines stonden. We hebben geïnvesteerd en de rekening is hoog. Er zal wel nog eens een machine vervangen moeten worden, maar de fabriek is voorlopig af. En nu moet de fabriek opbrengen en dat zal gebeuren ook." Met die metafoor geeft Patrick Orlans, algemeen directeur bij KV Oostende, in Het Laatste Nieuws aan hoe de zaken er voor staan.

"Het is wel héél snel gegaan en dus moet KV Oostende nu goed cijferen", weet Orlans. "Kijk, wij hebben samen de afspraak gemaakt dat we dit tien jaar zouden doen. Dan is het wel de bedoeling dat het op een gezonde manier gebeurt. Marc kan blijven investeren, want hij beslist natuurlijk zelf. Of hij koopt een nieuwe panda voor zijn dierenpark, of hij steekt extra geld in KVO. Het is nooit decadent wat hij doet, niet zoals de Chinezen met Witsel bijvoorbeeld. Marc heeft bepaald hoeveel geld hij in de club wou steken en nu is dat gedaan."

Redactie

Beker van België \\ KV Oostende
 
 
Reacties.