Hoe is het nog met Sinan Bolat? Vorig jaar geflopt bij Club Brugge, nu... nog steeds op de dool

11 januari 2017 19:11

Sinan Bolat moest bij Club Brugge vorig seizoen dé opvolger van de vertrokken Mathew Ryan worden. De Belgische Turk kreeg enkele kansen bij blauw-zwart, maar werd na amper een half seizoen toch doorgestuurd met een onvoldoende.

Het kan verkeren tijdens een carrière, vraag dat maar aan Sinan Bolat. De doelman was tussen 2009 en 2012 een vaste waarde bij Standard en versierde zo een transfer naar de Portugese topclub FC Porto. En daar liep het mis voor Bolat.

Club Brugge en Sinan Bolat: huwelijk dat gedoemd was om te mislukken

Het jeugdproduct kreeg er nooit een eerlijke kans en uitleenbeurten aan Kayserispor en Galatasaray volgden. Vorig seizoen stuurde Porto zijn goalie op uitleenbasis naar Brugge. Een huwelijk dat na amper een half jaar op de klippen liep. Bolat was eigenlijk nooit klaar om eerste doelman van Club Brugge te worden.

Blauw-zwart haalde tijdens de winterstop Ludovic Butelle binnen – een schot in de roos – en Bolat mocht beschikken. De doelman maakte het seizoen dan maar vol bij Porto, waar hij opnieuw niet op kansen moest rekenen.

Geen eerste keus bij Portugese laagvlieger

Tijdens deze jaargang volgde zowat de laatste kans voor de inmiddels 28-jarige sluitpost. Nacional Madeira huurt Bolat van Porto, maar ook bij de huidige nummer 17 uit de Portugese eerste klasse is de Turk geen eerste doelman.

Bolat speelde dit seizoen nog geen seconde en moet zich neerleggen bij de heerschappij van de jonge Portugees Rui Silva (22). En zo blijft Sinan Bolat ook dit seizoen op de dool…

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Galatasaray \\ FC Porto \\ Nacional
 
 
Reacties.