Standard-fans zijn woedend na zoveelste Judas-transfer richting aartsrivaal Anderlecht, Gent toont begrip

16 januari 2017 18:12

De transfer van Adrien Trebel naar Anderlecht laat (andermaal) een zure nasmaak achter op Sclessin. De fans van de Rouches reageren kwaad en teleurgesteld. Na 'Judas' Defour is Adrien Trebel de tweede voormalige Standard-kapitein in drie jaar die bij de aartsrivaal tekent.

Nauwelijks enkele uren na de verrassende transfer van Standard-aanvoerder Adrien Trebel naar aartsrivaal Anderlecht, verscheen er al een foto op Twitter met het hoofd van Trebel op de gecontesteerde Defour-tifo van twee jaar geleden. Een andere fan filmde hoe hij het truitje van de voormalige smaakmaker van de Rouches in brand stook.

"Het is de tweede keer in drie jaar tijd dat een ex-kapitein van ons naar Anderlecht gaat. Nochtans was Trebel dit seizoen niet goed bezig. Ik vraag me ook af waarom Anderlecht ex-spelers van Standard blijft halen. Het is toch niet vaak een succes gebleken. Ik vind ook dat voorzitter Venanzi stilaan krediet aan het verspelen is", reageerde Marc Fraussen, voorzitter van supportersvereniging Roodhemden Rekem 2000, in Het Nieuwsblad.

Ik vraag me af waarom Anderlecht ex-spelers van Standard blijft halen.

Gent niet boos

In Gent zijn ze daarentegen hélemaal niet kwaad. "C'est la vie", reageert voorzitter Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws. "We moeten daar niet te lang bij stilstaan, want zoiets maakt deel uit van de wetten van het voetbal. Wij hebben enkele weken terug de strijd om Lovre Kalinic gewonnen, nu verloren we één met Trebel. We moeten nu rustig aan een oplossing denken voor de toekomst en zeker niet panikeren of wanhopen."

Manager Michel Louwagie klinkt zelfs lovend over de manier waarop Trebel de zaak heeft afgehandeld. "We hadden vrijdag een akkoord met Standard, dat ons toestemming gaf om met Trebel te onderhandelen. Hij legde 's namiddags al een deel van zijn medische tests af - alles bleek onmogelijk omdat hij geblesseerd was. Ik neem hem ook niets kwalijk. Trebel heeft me gebeld om zijn keuze mee te delen. Dat heb ik nog maar zelden meegemaakt."

"Trebel en Anderlecht, de makelaars en de voorzitters, toonden de nieuwe normen en waarden van het nieuwe voetbaltijdperk haarscherp", zo vat analist Jan Mulder deze hele transfersoap samen.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Standard \\ Hajduk Split
 
 
Reacties.