Croux herinnert zich de Genkse toplichting nog goed: "Ik speelde met Praet, Limbombe en Origi, met Carrasco zat ik in de klas"

31 januari 2017 09:36

Jordy Croux (23) is aan een uitstekend seizoen bezig bij het Nederlandse Willem II. De winger is een van de vele voorbeelden van Genkse opleidingsproducten die elk hun eigen weg gingen.

In 2011 debuteerde Croux als zeventienjarige in de hoofdmacht van KRC Genk. (Lees HIER meer over zijn ultieme droom) De Hasselaar die in 1994 geboren werd, maakte deel uit van een unieke lichting.

"Ik voetbalde in de jeugd aan de zijde van Dennis Praet en Anthony Limbombe, toen mijn concurrent. Ook Divock Origi, die normaal in een jongere reeks thuishoorde, speelde bij ons. Met Yannick Carrasco zat ik dan weer in de klas. Dat zijn de jongens van mijn lichting die nu nog overblijven."

De keuze voor de Nederlandse tweede klasse kan ik iedereen aanraden - Jordy Croux

Al deze namen kozen uiteindelijk, om verschillende redenen, voor een andere uitbouw van hun carrière. "De visie van de club was toen misschien anders, wat spijtig is", aldus Croux.

"Als je anderzijds niet in de ploeg geraakt bij Genk, kan je beter een stap terugzetten. De keuze voor de Nederlandse tweede klasse pakte goed uit voor mij en kan ik iedereen aanraden. Je ziet nu dat ook Siebe Schrijvers en Leandro Trossard voor een slimme tussenstap kozen."

Croux en Vossen in 2012 onderweg naar Zwitserland voor de EL-ontmoeting met Luzern

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ La Liga \\ Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Willem II \\ Sparta Rotterdam \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Alaves \\ Atlético Madrid \\ Wolverhampton \\ Sampdoria \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.