Gereputeerde ploegmaat lyrisch over Teodorczyk: "Hij kan de top bereiken, dat weet ik gewoon"

04 februari 2017 13:55

Club Brugge lijkt met de prijzen te gaan lopen op de Gouden Schoen, maar als iemand daar een stokje voor kan steken, is het Lukasz Teodorczyk wel. Ook in eigen land krijgt hij heel wat lof. En niet van de minste.

"Het verbaast me niet dat hij kans maakt op die prijs." Aan het woord is Jakub Blaszczykowski, momenteel actief bij Wolfsburg, maar vooral tweevoudig Duits landskampioen bij Borussia Dortmund. "De vorm die hij tentoonspreidt is buitengewoon", aldus de ervaren Pool in Het Laatste Nieuws.

"Hij maakt bijna elke wedstrijd een doelpunt, ik weet dat jullie competitie niet de grootste is, maar dat blijft een geweldige prestatie. Hij is in staat om overal en altijd te scoren, dat wisten we in Polen al." Volgens Blaszczykowski kan hij de absolute top bereiken.

Wat hebben de supporters het liefst? Een spits die 24 goals scoort of eentje die 24 interviews geeft? -Jakub Blaszczykowski

"Ik weet dat hij met zijn kwaliteiten de top kan bereiken. Hij heeft een enorm loopvermogen, is kopbalsterk en ook redelijk snel. Dan vergeet ik zijn torinstinct nog. Elke club in Europa zoekt een spits die meer dan 20 goals kan maken. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook in een grote competitie kan."

Over zijn moeilijke relatie met de pers is de Poolse international duidelijk. "Hij heeft een voorgeschiedenis met journalisten. Maar wat hebben de supporters het liefst? Een spits die 24 goals maakt, of eentje die 24 interviews geeft en amper scoort?" Touché.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht
 
 
Reacties.