Raakt Napoli Mertens kwijt? "De opstapclausule is het probleem"

08 februari 2017 14:49

Dries Mertens is dit seizoen dé man bij Napoli, maar toch is zijn contract intussen nog niet verlengd. Bij de Napolitanen zouden ze zich daarover toch zorgen moeten beginnen maken.

Zijn contract loopt immers af in 2018. Hij ligt na dit seizoen dus nog één jaar onder contract. Dat is een risico, voor één van je sterspelers. Napoli-watcher voor La Gazzetta dello Sport Mimmo Malfitano weet waar het schoentje knelt.

"De opstapclausule vormt een probleem. Voorzitter De Laurentiis wil zijn vertrekprijs vastleggen op 35 miljoen euro, de entourage van Mertens verkiest 25 miljoen euro", geeft Malfitano aan bij onze collega's van Sporza.

Er zou aan de mouw van Mertens getrokken worden. "Dat doet me vermoeden dat Mertens al aanbiedingen van andere clubs gehad zou kunnen hebben, zoals van Inter, dat al enkele jaren op hem aast."

Als Napoli 2,5 miljoen biedt en een andere club 4 à 5 miljoen, is de keuze snel gemaakt -Mimmo Malfitano

"De Laurentiis moet zich haasten om het contract te verlengen, want anders loopt hij het risico dat Mertens aan het einde van het seizoen vertrekt. Dat wil Napoli natuurlijk niet en ik denk dat ook Mertens wel bij Napoli wil blijven", ging hij verder.

Het financiële kan alvast een rol spelen. "Maar als je je financieel kan verbeteren... Als Napoli een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro voorstelt en een andere club biedt 4 à 5 miljoen euro, dan is de keuze wellicht snel gemaakt."

Sander De Graeve

Serie A \\ Napoli
 
 
Reacties.