Mertens werd fenomeen in de spits in Italië: "Milik zal moeten wachten"

08 februari 2017 13:49

Sinds de blessure van Arkadiusz Milik, diepe spits van beroep bij Napoli, kreeg Dries Mertens volop zijn kans in de punt van de aanval. Nu hij maar blijft scoren lijkt hij ook te blijven staan.

Dat denkt alleszins Mimmo Malfitano, Napoli-watcher voor La Gazzetta dello Sport. "Bij Napoli hebben ze een tijdje geleden gezegd dat Milik zal moeten wachten, als Mertens zo blijft spelen", aldus Malfitano aan Sporza.

"Ik heb het gevoel dat Sarri (de coach van Napoli, red.) niets zal veranderen. Napoli scoort gewoon heel vlot met Mertens als centrumspits. Hij heeft in die rol al 12 doelpunten gemaakt. Sarri zal hem niet zomaar laten vallen." Toch lijkt hij binnenkort eens te wisselen. "Maar in de Champions League tegen Real Madrid zal Sarri wellicht weer voor een klassieke diepe spits kiezen."

Mertens mocht ook bij de Rode Duivels al eens opdraven in de spits, maar dat werd geen succes. "Als het tegen Nederland niet gelukt is, dan was het spel van België wellicht niet alleen gericht op de diepe spits, in dat geval dus Mertens. Sarri zorgt echt voor een opwaardering van die positie", verklaart Malfitano.

Zonder de blessure van Milik, zat Mertens op de bank -Mimmo Malfitano

"Napoli strooit niet met voorzetten vanaf de flanken en heeft dus geen echte centrumspits nodig. Met het verticale spel en de combinaties op de korte ruimte kom je dan al snel bij Mertens uit. Men heeft het vaak over een valse 9, maar het is eerder een atypische 9."

Wat er ook van zij, de blessure van Milik was een godsgeschenk voor Mertens. "Sarri zei voor die blessure altijd: 'Het is beter om Mertens te laten invallen in de tweede helft. Met zijn dynamiek en snelheid kan hij het verschil maken wanneer de tegenstander vermoeid is.' Zonder die blessure zou Mertens dus op de bank gezeten hebben, als doublure van Insigne op de linkerflank."

Sander De Graeve

Serie A \\ Napoli
 
 
Reacties.