Ex-speler van Club Brugge aangeklaagd voor matchfixing in Primera Division

17 februari 2017 12:14

Een Spaanse rechter heeft drie ex-spelers van Betis Sevilla aangeklaagd voor hun betrokkenheid in een matchfixingschandaal. Het gaat om wedstrijden van het seizoen 2013-2014.

Bij de drie ex-spelers van Betis zt ook Jordi Figueras (ex-Club Brugge). In totaal worden achttien personen ervan verdacht de uitslagen van twee voetbalwedstrijden van de Spaanse Primera Division in het seizoen 2013-2014 beïnvloed te hebben. Op het einde van het seizoen zou de toenmalige degradatiekandidaat Osasuna 400.000 euro betaald hebben aan Xavier Torres, Antonio Amaya Carazo en Jordi Figueras om te winnen van degradatieconcurrent Real Valladolid.

Het drietal zou nadien nog eens 250.000 euro ontvangen als Betis verloor van Osasuna. Beide resultaten kwamen uit, al behoedde dat Osasuna niet voor de degradatie. Ook Betis en Valladolid zakten naar de Spaanse tweede klasse. Het ‘Osasunadossier’ omvat niet alleen het matchfixingschandaal. De club wordt behalve van wedstrijdvervalsing ook verdacht van schriftvervalsing en financiële fraude. Tussen 2012 en 2014 zou zo’n 2,2 miljoen euro zou vanuit de club gebruikt zijn voor criminele activiteiten.

Jupiler Pro League \\ Primera Division \\ Club Brugge \\ Real Betis \\ Karlsruher SC
 
 
 
Reacties.