Kevin Vandenbergh blijft zichzelf verbazen met 44 goals in 22 matchen: "Dat dit zou blijven duren had ik nooit verwacht"

18 februari 2017 12:42

Kevin Vandenbergh blijft aan de lopende band scoren in tweede provinciale. Vorig weekend duwde de ex-aanvaller van onder meer KRC Genk, KV Mechelen en Westerlo zijn 43ste én 44ste treffer van het seizoen tegen de touwen. "Dit had ik niet verwacht", blijft de gewezen Rode Duivel zichzelf verbazen.

Met 44 goals in 22 competitieduels voor SC Aarschot scoort Vandenbergh gemiddeld twee keer per wedstrijd. "Ik dacht altijd dat ik dit gemiddelde niet zou blijven aanhouden. Dat leek ook niet realistisch. Maar zolang de goals blijven volgen, moet ik ervan genieten", vertelt de killer in gesprek met Voetbalkrant.com.

Bij de duiveltjes scoorde ik ooit eens 183 goals, een absurd aantal dat natuurlijk geen maatstaf was - Kevin Vandenbergh

De 33-jarige Vandenbergh is altijd een doelpuntenmachine geweest. "In de jeugd scoorde ik heel veel. Bij de duiveltjes kwam ik ooit eens aan 183 goals. Een absurd aantal dat natuurlijk geen maatstaf was. Bij de nationale jeugd lag de top op 50 doelpunten, en bij Genk in eerste klasse rond de 20 stuks."

Titelambities

De teller van Vandenbergh staat dan wel op 44 treffers, dat hadden er ook nog méér kunnen zijn. "Ik heb enorm veel respect voor het werk van mijn ploegmaats en zal de kans nooit laten liggen om hen een doelpunt aan te reiken", besluit Vandenbergh.

"Daar zijn mijn drie assists afgelopen zondag tegen Binkom (6-0) het beste bewijs van. Onze intentie is nog altijd om als ploeg kampioen te worden."

Diederik Geypen

SC Aarschot
 
 
Reacties.