Anderson Esiti was opnieuw de stormram op het Gentse middenveld: "Wist niet dat de Belgische competitie zó zwaar was"

19 februari 2017 21:24

Anderson Esiti speelde opnieuw een stevige wedstrijd in het middenveld bij AA Gent. Het Nigeriaanse stuk graniet pakte geel in de beginminuten, maar bleef de duels aangaan. Tot hij er letterlijk bij neerviel.

"Ik ben moe, maar ik ben oké", lachte Anderson Esiti zoals steeds. "Ik probeerde elk duel te winnen, maar uiteraard gingen er tegen een goed team een paar verloren." Wees gerust, hij won er meer dan genoeg.

Na iets meer dan een uur had hij last van krampen. De wedstrijd van donderdag zat nog in de benen. "Ik wist vooraf niet dat het er in de Belgische competitie zó hard aan toe ging. Ik schrok al bij de eerste trainingen, zo'n intensiteit! Maar als ik nu die matchen beleef, ben ik héél blij dat we zo hard trainen."

Die gele kaart kwam te vroeg, voor mijn eerste fout dan nog -Anderson Esiti

Met de 1-1 schoot niemand veel op. "We wilden meer, daarover ga ik tegen jou niet beginnen liegen. Een overwinning was een grote stap voor ons richting play-off 1, maar als je op achterstand komt, moet je tevreden zijn dat je die gelijkmaker nog kan maken."

De sterke kracht centraal op het middenveld pakte al na iets meer dan twee minuten een gele kaart. Het bracht zijn wedstrijd bijna in gevaar. "Volgens mij was het geen gele kaart. Toch niet op dat moment, zo vroeg in de wedstrijd én voor mijn eerste fout."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.