Patrick Goots bejubelt Youri Tielemans om zijn traptechniek, maar de vader van deze Club Brugge-speler is de strafste die hij ooit tegenkwam

07 maart 2017 17:05

Youri Tielemans is veruit de man met het beste afstandsschot in de Jupiler Pro League. Dat bewees de youngster van Anderlecht de jongste weken nog maar eens met enkele exploten.

Patrick Goots, voor de eeuwwisseling zelf een begenadigd doelpuntenmaker van buiten de zestien, stak vorige week zijn bewondering voor Tielemans niet weg. (Dat leest u HIER) Maar wie is nu de beste afstandsschutter die Patje Boem Boem zelf ooit tegenkwam?

"Er zijn er heel veel", vertelt Goots bij Voetbalkrant.com. Luc Nilis, Erwin Koeman en Florke Urban hadden een ongelofelijke traptechniek, maar de strafste van allemaal was Vital Vanaken (pa van Club Brugge-speler Hans Vanaken, red.). Hij schoot niet zozeer met een curve, maar wel vol met de wreef. Zo scoorde hij vaak met een ferme streep."

"De ballen van nu zijn gemaakt voor spelers zoals ons

Goots vindt wel dat Tielemans en co het nu makkelijker hebben om vanop afstand te scoren. "De ballen van nu zijn gemaakt voor spelers zoals ons. Vroeger bleef het leer in dezelfde baan vliegen. Nu maakt men de ballen veel lichter, en kunnen ze alle kanten uitgaan. Zo scoor je net iets vlotter vanop afstand."

Vital Vanaken gaf zijn voetbalgenen door aan Hans (Club Brugge) en Sam (ASV Geel)

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ ASV Geel \\ Thes Sport Tessenderlo
 
 
Reacties.