Belgische club vangt bot bij TAS en mag geen transfers doen

09 maart 2017 18:57

Het Tribunaal voor de Sport (TAS) heeft vandaag beslist dat Seraing, club uit de eerste amateurreeks, nog steeds geen transfers mag doen. De FIFA strafte hen op 4 semptember 2015 door een transferverbod voor vier periodes op te leggen. De club ging in beroep, maar krijgt nu ongelijk.

Seraing kreeg een transferverbod voor vier mercato's opgelegd na inbreuken tegen de TPO "third party ownership". Dat is een praktijk waarbij een derde partij investeert in de economische rechten van een speler met het oog op het creëren van een meerwaarde bij een latere transfer van die speler.

Het investeringsfonds Doyen Sports, dat actief is in die sector, sloot in de zomer van 2015 een samenwerkingsakkoord met Seraing. In januari 2015 had de FIFA echter, op vraag van de UEFA, een richtlijn aangenomen waardoor TPO strafbaar werd. De richtlijn in kwestie werd toegepast door de Belgische voetbalbond, waarop de FIFA Seraing een transferverbod oplegde.

Seraing hield geen rekening met het transferverbod van de FIFA en trok op 9 oktober 2015 alsnog verdediger Jeffrey Rentmeister aan. De drie matchen, waarin Rentmeister meespeelde, verloor Seraing, als gevolg van de aanklacht, met een 5-0 forfaitscore.

Redactie

Beker van België \\ FC Seraing
 
 
Reacties.