In één week tijd is de teneur bij Anderlecht helemaal omgeslagen: "Alles kan, zelfs de finale winnen"

16 maart 2017 11:00

Anderlecht moet vanavond de poort naar de kwartfinale van de Europa League openbeuken. Dat is het gevoel dat in heel de club leeft. Waar de Europese competitie begin dit seizoen nog wat stiefmoederlijk behandeld werd, is het nu een hoofdzaak geworden.

En dat is eigenlijk slechts van vorige week veranderd. Voor de heenmatch tegen APOEL leefde nog het gevoel dat die Europa League maar bijzaak was, maar na gezien te hebben wat het allemaal teweeg brengt, is ook de teneur in Neerpede veranderd. Anderlecht gaat vol voor Europees succes.

Want - als ze voorbij APOEL geraken - wacht er ofwel een tegenstander van formaat (die de kassa kan spijzen) of een haalbare kaart. En een halve finale poetst het Europees blazoen van de club wel serieus op. Ook met een vooruitblik op de transferzomer kan Europees succes in hun kaarten spelen. Want zeg nu zelf: in het buitenland werd Anderlecht wat vergeten...

Geen B-elftal

René Weiler is dan ook niet van plan om vanavond een B-elftal de wei in te sturen. Doelman Ruben blijft wel in doel staan zolang er Europees gespeeld wordt, zo consequent is Weiler wel. En Kara zal ook spelen, dat liet hij gisteren toch al uitschijnen. Voor de rest zal Bruno waarschijnlijk wel plaats moeten ruimen voor Acheampong, die zich kan rehabiliteren na de heenmatch waarin hij zijn man een paar keer liet lopen.

Vermoedelijke opstelling: Ruben, Najar, Kara, Nuytinck, Obradovic, Tielemans, Dendoncker, Stanciu, Hanni, Acheampong, Teodorczyk

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%!

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Apoel Nicosia
 
 
Reacties.