Boet play-off 1 in aan spektakelwaarde? "Gemengde gevoelens bij huidige invulling"


Foto: © photonews 20 maart 2017 09:10

Over twee weken gaan de play-offs van start. Vanaf dat moment gaat het écht om de knikkers. RSC Anderlecht, Club Brugge en KAA Gent wisten zich te plaatsen voor play-off 1, Zulte Waregem, KV Oostende en Sporting Charleroi zijn de 'verrassingen'.

Die laatste drie ploegen speelden een heel goed regulier seizoen en profiteerden van de mindere periodes van onder meer KRC Genk en Standard. Voor een ploeg als Charleroi is hét doel play-off 1 bereiken, terwijl de bekerwinnaar straks al een Europees ticket op zak heeft.

Gemengde gevoelens

De spektakelwaarde van Play-off 1 dreigt dan ook een duik te nemen. “Dat klopt”, zegt gewezen Rode Duivel Peter Van Der Heyden in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Persoonlijk vind ik dat de zest grootste clubs van België in play-off 1 zouden moeten zitten.”

“Bij de huidige invulling van play-off 1 heb ik dan ook wat gemengde gevoelen. Maar goed, het is wat het is. En ploegen als Oostende en Charleroi kunnen wel degelijk goed voetballen, hé. Dat hebben ze al meermaals bewezen”, beseft Van Der Heyden.

Boeiend

Toch vindt de voormalige linksback van Club Brugge het jammer dat ploegen als Genk en Standard straks ontbreken. “Het leukste zou zijn dat alle big boys bij de eerste zes eindigen. Maar ieder jaar zijn er verrassingen. Weet je, dat maakt het straks ook gewoon extra boeiend.”

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ AA Gent \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.