Eindelijk goed nieuws voor Depoitre (maar toch ook niet)

20 maart 2017 08:38

Laurent Depoitre had er zich ongetwijfeld meer bij voorgesteld, maar zijn eerste seizoen in het buitenland lijkt op een regelrechte sisser uit te draaien. De gewezen spits van KV Oostende en KAA Gent speelt al maanden aan een stuk tweede viool bij FC Porto, en daar komt geen verandering in.

Depoitre mocht dit seizoen twee keer aan een Portugese competitiewedstrijd beginnen. Die basisplaatsen liggen trouwens al eventjes achter ons, want op 18 september 2016 stond onze landgenoot voor het laatste aan de aftrap in de Primeira Liga. De laatste tijd moet Depoitre zelfs al flink zijn best doen om een invalbeurt af te dwingen.

Zondagavond was er eindelijk goed nieuws voor de 28-jarige targetman: hij mocht nog eens invallen. Nu ja, echt gelukkig zal hij er niet van worden. Het was pas in minuut 89 dat Depoitre tussen de lijnen verscheen. Op dat moment stond het 1-1 tussen Porto en Vitoria Setubal. De Portugese nummer twee probeerde door de inbreng van Depoitre nog iets te forceren, maar dat lukte niet meer.

Geen kansen, transfer de enige oplossing?

Na 26 speeldagen in de Portugese competitie oogt het bilan niet bepaald positief in het geval van Depoitre. Twee keer verscheen hij in de competitie aan de aftrap, vijf keer fungeerde hij als invaller. In totaal goed voor 244 speelminuten en één doelpunt. In de beker mocht Depoitre drie keer starten, maar sinds Porto begin januari uit het toernooi werd geknikkerd, volgden ook daar geen kansen meer voor de spits.

Als de situatie van Depoitre niet verandert, dan dringt een transfer in de zomer zich op. Er was al sprake van Anderlecht en AA Gent, maar het is niet duidelijk of de aanvaller meteen terug wil naar de Belgische competitie. Afwachten, maar dat op dit moment is het duidelijk: een transfer lijkt de enige oplossing voor Depoitre.

Redactie

FC Porto \\ Vitória Setúbal
 
 
Reacties.